Gällivarevargen norr om Skellefteå

Skellefteå (JJ) Vargen som Naturvårdsverket flyttade från Gällivare skogssameby till södra Dalarna är kraftigt på väg hem. I helgen passerade den Skellefteälven på sin väg norrut.

Vargen har ett sändarhalsband och därför vet man att den under helgen befann sig i ett område mellan Kåge, Ersmark, Ostvik och Drängsmark.
Vargen flyttades till Dalarna den 8 april och har nu en dryg månad sedan hunnit mer än halvägs tillbaka.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser