Fyraåring krockade med kid

Gävle (JJ) I helgen inträffade en viltkollision med sannolikt Sveriges yngsta bilförare. Båda bilisten och rådjurskidet klarade sig.

En kollision mellan en fyraåring och ett rådjurskid slutade lyckligt för alla inblandade. Arkivfoto: Per Jonson

Olyckan inträffade när en familj var ute på promenad i Hille. Den fyraårige pojken körde sin eldriva leksaksbil och plötsligt hörde föräldrarna ett pip.

Det visade sig att pojken kört på ett nyttfött kid och Polis informerades därför.

Eftersöksjägaren Karl-Bertil Johansson kom till platsen och undersökte kidet.

– Kidet låg kvar i gräset. Det såg ut att vara några timmar gammalt. Vanligtvis ska man inte plocka upp ett rådjur, men jag ville undersöka det och kunde konstatera att ingenting var brutet. Förmodligen har pojken kört över kidet utan att träffa det med hjulen, säger han till GD.se

Hela tiden Karl-Bertil Johansson undersökte kidet hörde han rågeten som befann sig i närheten. När han efter några timmar återvände till platsen var kidet borta.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser