Fyraåring krockade med kid

Gävle (JJ) I helgen inträffade en viltkollision med sannolikt Sveriges yngsta bilförare. Båda bilisten och rådjurskidet klarade sig.

En kollision mellan en fyraåring och ett rådjurskid slutade lyckligt för alla inblandade. Arkivfoto: Per Jonson

Olyckan inträffade när en familj var ute på promenad i Hille. Den fyraårige pojken körde sin eldriva leksaksbil och plötsligt hörde föräldrarna ett pip.

Det visade sig att pojken kört på ett nyttfött kid och Polis informerades därför.

Eftersöksjägaren Karl-Bertil Johansson kom till platsen och undersökte kidet.

– Kidet låg kvar i gräset. Det såg ut att vara några timmar gammalt. Vanligtvis ska man inte plocka upp ett rådjur, men jag ville undersöka det och kunde konstatera att ingenting var brutet. Förmodligen har pojken kört över kidet utan att träffa det med hjulen, säger han till GD.se

Hela tiden Karl-Bertil Johansson undersökte kidet hörde han rågeten som befann sig i närheten. När han efter några timmar återvände till platsen var kidet borta.

 

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser