Fyra timmars ståndskall på JJ:s björnjakt!

STRÖMS VATTUDAL (JJ) Jaktjournalens björnjakt pågår i Ströms Vattudal i nordöstra Jämtland. Nu har man avvaktat ett fyra timmar långt ståndskall.

Rasmus Boströms hundar hade upptag efter 45 minuter på morgonen och efter spännande jakt simmade björnen över en tjärn in på grannmarken.

Hundarna följde efter och har nu haft ett fyra timmar långt ståndskall på grannmarken.

Nu har grannlaget gett tillåtelse att gå in och försöka skjuta björnen.

JJ återkommer med uppdateringar under dagen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser