Fyra dödade av björn

Japan (JJ) En misstänkt människodräpande björn sprider skräck i norra Japan. Hittills har fyra personer dödats.

Fyra personer har dödats av björn i norra Japan de senaste fyra veckorna. Foto: Istock

Under fyra veckors tid har tre män och en kvinna dödats av björn i den bergiga Akitaregionen i norra Japan. Enligt Independent har björn också blivit vanligare i dessa delar av landet.

Alla fyra personerna har dödats när de varit i skogen för att hugga bambu eller plockat vilda växter. Myndigheterna uppmanar nu befolkningen i området att inte gå ut i skogen.

Observationerna av asiastisk svartbjörn och brunbjörn har fördubblats jämfört med i fjol.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser