Fynd av dvärgbandmask utanför Uddevalla

Uddevalla(JJ) Det har gjorts ett fynd av dvärgbandmask utanför Uddevalla. Fyndet gjordes i rävspillning.

– Vi kan konstatera att smittan finns kvar, men vi ser ingen ökad spridning, säger Erik Ågren, biträdande stadsveterinär vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, till ttela.se.

Av totalt 1 600 prover på rävspillning från hela landet så är det bara i det här fallet som man hittat smittan. Spillningen hittades öster om Lane.
Målsättningen är att totalt 4 000 prover ska samlas in och analyseras innan årets slut. 
Det här rapporterar ttela.se.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser