Fullsatt på vargting i Mora

Mora (JJ) Det var fullsatt på tingshuset i Mora när rättegången mot Anders Toms inleddes igår. Kammaråklagare Katarina Lindström vill att Toms ska dömas för grovt jaktbrott till villkorlig dom och samhällstjänst för att ha skjutit en varg. Anders Toms räknar med att bli frikänd.

Det var under älgjakt 2004 som Toms fick höra sin hund skrika och när han kom fram stod en varg över hans hund. Toms sköt vargen för att rädda livet på sin hund.
Åsikterna i tingsrätten gick isär om hur paragraf 28 ska tolkas och åklagaren menade att eftersom varken vargen eller hunden blivit skadade så var det fel att skjuta vargen.
Enligt åklagaren kunde det ha räckt med att skjuta ett varningsskott.
Dom meddelas den 18 april.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser