Fulla älgar hotade poliser

Två berusade älgar orsakade polisutryckning i Sibbhult i norra Skåne. Personal vid äldreboendet Skogsbrynet slog larm när de kände sig hotade.

Första ronden vann polisen som lyckades skrämma bort en ko och en kalv, som ätit sig fulla på jästa äpplen. Andra gången var det värre. De vingliga älgarna var hotfulla och det krävdes en jägare med hund för att driva dem på flykten. Istället för skyddsjakt anser polisen det vara enklare att plocka upp all fallfrukt kring äldreboendet.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser