Frida sköt tre älgar på tre dagar

Karlstad (JJ) Under de första tre dagarna på årets första älgjaktsvecka fällde Frida Näseth, 22, från Högsäter i Dalsland två stora älgtjurar och en kalv. Frida Näseth har bara jagat i tre år. – Det känns väldigt speciellt, jag har haft en väldig tur, säger Frida Näseth.

Jakten hade precis börjat i Stora Bön i Dalsland under den första älgjaktsdagen när en ko och en kalv kom fram ur skogen. Sedan närmade sig tjuren och när den kom tillräckligt nära kunde hon skjuta.

– Det var en fjortontaggare. Jag hade inte ens hunnit släppa hunden, berättar Frida Näseth.

Andra gången Ett par dagar senare, på onsdagen, var det dags igen. Den här gången deltog Frida Näseth i Björnbyns jaktlag, utanför Ed.

Jakten hade pågått ett par timmar och hunden hade fått upp spåret på en ny älgfamilj, den här gången en ko med två kalvar och en tjur.

– Jag lyckades fälla tjuren, som var en tolvtaggare, och kalven, säger Frida Näseth. Hon berättar att hon är den enda tjejen i båda jaktlagen och inser att hon har fått vara med om något mycket sällsynta under de senaste dagarna, rapporterar Nya Wermlands Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Annonser