Frida sköt tre älgar på tre dagar

Karlstad (JJ) Under de första tre dagarna på årets första älgjaktsvecka fällde Frida Näseth, 22, från Högsäter i Dalsland två stora älgtjurar och en kalv. Frida Näseth har bara jagat i tre år. – Det känns väldigt speciellt, jag har haft en väldig tur, säger Frida Näseth.

Jakten hade precis börjat i Stora Bön i Dalsland under den första älgjaktsdagen när en ko och en kalv kom fram ur skogen. Sedan närmade sig tjuren och när den kom tillräckligt nära kunde hon skjuta.

– Det var en fjortontaggare. Jag hade inte ens hunnit släppa hunden, berättar Frida Näseth.

Andra gången Ett par dagar senare, på onsdagen, var det dags igen. Den här gången deltog Frida Näseth i Björnbyns jaktlag, utanför Ed.

Jakten hade pågått ett par timmar och hunden hade fått upp spåret på en ny älgfamilj, den här gången en ko med två kalvar och en tjur.

– Jag lyckades fälla tjuren, som var en tolvtaggare, och kalven, säger Frida Näseth. Hon berättar att hon är den enda tjejen i båda jaktlagen och inser att hon har fått vara med om något mycket sällsynta under de senaste dagarna, rapporterar Nya Wermlands Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser