Frida sköt tre älgar på tre dagar

Karlstad (JJ) Under de första tre dagarna på årets första älgjaktsvecka fällde Frida Näseth, 22, från Högsäter i Dalsland två stora älgtjurar och en kalv. Frida Näseth har bara jagat i tre år. – Det känns väldigt speciellt, jag har haft en väldig tur, säger Frida Näseth.

Jakten hade precis börjat i Stora Bön i Dalsland under den första älgjaktsdagen när en ko och en kalv kom fram ur skogen. Sedan närmade sig tjuren och när den kom tillräckligt nära kunde hon skjuta.

– Det var en fjortontaggare. Jag hade inte ens hunnit släppa hunden, berättar Frida Näseth.

Andra gången Ett par dagar senare, på onsdagen, var det dags igen. Den här gången deltog Frida Näseth i Björnbyns jaktlag, utanför Ed.

Jakten hade pågått ett par timmar och hunden hade fått upp spåret på en ny älgfamilj, den här gången en ko med två kalvar och en tjur.

– Jag lyckades fälla tjuren, som var en tolvtaggare, och kalven, säger Frida Näseth. Hon berättar att hon är den enda tjejen i båda jaktlagen och inser att hon har fått vara med om något mycket sällsynta under de senaste dagarna, rapporterar Nya Wermlands Tidningen.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser