Friberg levererar i Strömsund – ny björn skjuten på morgonen

Strömsund (JJ) Niklas Friberg, Orsa, fortsätter att leverera i Strömsundskogarna. Nu på morgonen fick en passkytt skjuta en hona för Niklas hundar.

Som så många gånger tidigare denna höst kan en björnskit på vägen bli förödande. Adam Jansson, Äppelbo, hittade en färsk skit tidigt i morse. Passkyttar sattes ut och Niklas stäppte Trassel och Earl.

Men björnskiten var förmodligen ganska många timmar och hundarna spårade en mil innan upptaget kom.

– Dom gjorde det riktigt bra, när de kom ifatt björnen blev det drev direkt och började bukta i några berg, men där blev björnen stött av småviltsjägare och drog iväg. Då bröt Earl, vet inte varför just nu, men Trassel fortsatte själv, berättar Niklas.

Efter en kilometer blev det gångstånd och lite senare gick björnen i pass hos Rolf Elverum som enkelt sköt björnen.

En liten hona på cirka 70 kg. Björnen är ännu inte vägd. Jakten utspelade sig på Långåsens marker och hos grannmarken där man samarbetar på ett bra sätt. Även i torsdags sköt samma gäng en björn, se längre ned här på hemsidan.

Vad kommer du att göra nu när älgjakten börjar på måndag?

– Jag blir kvar i Strömsund ifall något jaktlag ser eller skadskjuter någon björn. Då är det bara att ringa så kommer jag, berättar Niklas. (073-077 00 09).

Återigen låg Niklas Friberg bakom en björnfällning. Plotten Trassel gjorde ett mycket bra jobb och skytten Rolf Elverum gjorde också sin uppgift.
AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser