Friberg levererar i Strömsund – ny björn skjuten på morgonen

Strömsund (JJ) Niklas Friberg, Orsa, fortsätter att leverera i Strömsundskogarna. Nu på morgonen fick en passkytt skjuta en hona för Niklas hundar.

Som så många gånger tidigare denna höst kan en björnskit på vägen bli förödande. Adam Jansson, Äppelbo, hittade en färsk skit tidigt i morse. Passkyttar sattes ut och Niklas stäppte Trassel och Earl.

Men björnskiten var förmodligen ganska många timmar och hundarna spårade en mil innan upptaget kom.

– Dom gjorde det riktigt bra, när de kom ifatt björnen blev det drev direkt och började bukta i några berg, men där blev björnen stött av småviltsjägare och drog iväg. Då bröt Earl, vet inte varför just nu, men Trassel fortsatte själv, berättar Niklas.

Efter en kilometer blev det gångstånd och lite senare gick björnen i pass hos Rolf Elverum som enkelt sköt björnen.

En liten hona på cirka 70 kg. Björnen är ännu inte vägd. Jakten utspelade sig på Långåsens marker och hos grannmarken där man samarbetar på ett bra sätt. Även i torsdags sköt samma gäng en björn, se längre ned här på hemsidan.

Vad kommer du att göra nu när älgjakten börjar på måndag?

– Jag blir kvar i Strömsund ifall något jaktlag ser eller skadskjuter någon björn. Då är det bara att ringa så kommer jag, berättar Niklas. (073-077 00 09).

Återigen låg Niklas Friberg bakom en björnfällning. Plotten Trassel gjorde ett mycket bra jobb och skytten Rolf Elverum gjorde också sin uppgift.
AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser