Friberg fällde björn norr om Orsa

Orsa (JJ) Far och son Stefan och Niklas Friberg, Orsa, fällde nu på förmiddagen en björn efter tre timmars intensivt hundarbete för Niklas hundar.

Stefan Friberg fällde en björnhona nu på förmiddagen norr om Orsa. Niklas hundar Trassel och Nato jobbade hårt innan björnen blev fälld.

Det har varit stor björndramatik norr om Orsa nu på morgonen. Björnspår på en skogsväg var öppningen till att två björnar blivit skjutna. En av dem sköts av Stefan Friberg, far till den kände björnhundsägaren Niklas Friberg.

– Vi blev tipsade om björnspåren och jag släppte min plott Trassel och American Foxhound Nato. De hittade björnen och under tre timmar jobbade intensivt, med ömsom stånd- och gångstånd, berättar Niklas.

– Två gånger var jag inne på 30 meter, men vinden snurrade båda gångerna så ståndskallet gick loss. Men tillslut kom den i gångstånd till min far, Stefan, som kunde avsluta jakten.

– Nästan samtidigt sköt kompisar till mig en björn någon kilometer bort och även den björnen hade varit i samma område som den björn vi sköt, förklarar Niklas Friberg som nu är ledig för fler uppdrag, tel 073-077 00 09.

Björnen var en hona på 105 kg.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser