Friberg fällde björn norr om Orsa

Orsa (JJ) Far och son Stefan och Niklas Friberg, Orsa, fällde nu på förmiddagen en björn efter tre timmars intensivt hundarbete för Niklas hundar.

Stefan Friberg fällde en björnhona nu på förmiddagen norr om Orsa. Niklas hundar Trassel och Nato jobbade hårt innan björnen blev fälld.

Det har varit stor björndramatik norr om Orsa nu på morgonen. Björnspår på en skogsväg var öppningen till att två björnar blivit skjutna. En av dem sköts av Stefan Friberg, far till den kände björnhundsägaren Niklas Friberg.

– Vi blev tipsade om björnspåren och jag släppte min plott Trassel och American Foxhound Nato. De hittade björnen och under tre timmar jobbade intensivt, med ömsom stånd- och gångstånd, berättar Niklas.

– Två gånger var jag inne på 30 meter, men vinden snurrade båda gångerna så ståndskallet gick loss. Men tillslut kom den i gångstånd till min far, Stefan, som kunde avsluta jakten.

– Nästan samtidigt sköt kompisar till mig en björn någon kilometer bort och även den björnen hade varit i samma område som den björn vi sköt, förklarar Niklas Friberg som nu är ledig för fler uppdrag, tel 073-077 00 09.

Björnen var en hona på 105 kg.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser