Friad jägare får inte björnskinn och kranium!

JÄMTLAND(JJ). En jägare som fällde en björn i Jämtland förra året får inte djurets skinn och kranium. Han får inte heller ersättning för förstört kött. Det har tingsrätten beslutat.

Jägaren misstänktes för grovt jaktbrott, då han skjutit björnen fast det fanns två björnungar i närheten. Han uppger själv att han inte sett ungarna förrän efter han skjutit björnen. Med anledning av jägarens uppgifter och att brott inte kunde styrkas så lades förundersökningen ned.

På grund av misstankarna mot jägaren så beslagtogs björnen samma dag som den skjutits.
Jägaren ville sedan få beslaget upphävt och att han skulle få skinn och kranium. Dessutom ville han få ersättning för förstört kött. 
Det här rapporterar Länstidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser