Friad från tjuvjakt kräver pengar för älgkött

Älvdalen (JJ) En av de män som greps 2005 misstänkt för tjuvjakt på älg kan komma att få 5 000 kronor i skadestånd för att åklagaren beslagtog det älgkött som mannen hade i ett uthus vid en fäbod.

Mannen iakttogs under hösten 2005 med en tungt lastad bil. Senare fann man en slaktplats och älgkött i ett uthus vid mannens fäbod. Den misstänkte hävdade att han köpt köttet.
Åklagaren kunde inte finna bevis för att få mannen fälld, så åtal väcktes aldrig. Mannen har begärt skadestånd på 15 120 kronor för älgköttet.
Riksåklagaren anser dock att han endast ska ha 5 000 kronor, den summa som han sagt att han betalat för älgköttet. Justitiekanslern som ska fatta det slutgiltiga beslutet om ersättningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser