Freja – Svensk mästare för älghundar

Lalith Eklöf, Eksjö och Brännforslidens Freja tog hem årets SM för älghundarEksjö (JJ) Det blev Brännforslidens Freja, ägare Lalith Eklöf, Eksjö som tog hem årets Svenska Mästerskap för Älghundar.

Freja såg till att SM-titeln gick till arrangerande klubben, Sydsvenska Älghundsklubben, när hon segrade med ett förstapris på 88,5 poäng.

Freja tog sitt förstapris efter en suverän behandling av en sextaggare som vid ett tillfälle var så nära provgruppen som fyra meter.   Freja visade under dagen prov på mycket god jaktlust, bra ståndegenskaper och hade ett bra skall.

På andra plats slutade Söleromdellens Lotus, ägare Tord Svensk, Delsbo. Lotus tog ett förstapris med 84,5 poäng.

Lapinkairan Ilo, ägare Per-Ola & Rebecca Tjulander, Borlänge, tog ett förstapris på 78 poäng och slutade som trea.

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser