Framgångsrika viltvårdare

Lövestad (JJ)På kommunens uppdrag har viltvårdarna i kommunen avlivat 530 råkungar under maj månad.

Jakten på råkungar har utförts  för att hindra att råkkolonierna blir för stora. Råkungar avlivades i orter som Eggelstad, Klasaröd, Näsby, Esperöd och Vanstad.
I Lövestad avlivades flest, 202 stycken. Dessutom fångade man in och avlivad tre lösspringande hankatter i Vanstad.

4 kommentarer

  • Viltvård?
    Jag kan förstå att folk störs av råkorna men det har inte ett smack med viltvård att göra! Viltvård är att värna om viltet. Det som gjorts här att undanröja vad som upplevs som en sanitär olägenhet, inget annat.

  • hur orkar man!
    Kan inte förstå hur man orkar ifågasätta om det är sanitär olägenhet eller viltvård. Huvudsaken att man skjuter dem!!! Ingen kan säga vad de g

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser