Framgångsrik björnjakt i Dalarna

Bara efter drygt en timmes jakt var de två första björnarna fällda i Dalarna. Björnjakten inleddes i norrlandslänen tidigt i morse. Totalt är 143 björnar tilldelade.

De rutinerade björnjägarna i Lumsheden, utanför Falun, fällde förmodligen årets första björn. Redan före klockan fem fällde Tore Gustavsson en björn under riktad björnjakt. Jaktjournalen har tidigare skrivit om jägarna i Lumsheden och deras framgångsrika björnjakt de senaste åren.Björn nummer två i Dalarna fälldes fyra mil norr om Orsa. Jägarna i Hästhagslaget såg en björn som man släppte tre hundar på och lite senare kunde Johan Gumås skjuta björnen i Tunturiberget öster om Koppången. De första uppgifterna säger att björnen är mycket stor med en beräknad vikt på mellan 150 och 200 kilo.Rapportera till Jaktjournalen allt spännande från björnjakten. Har du bilder? E-posta dem till:holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser