Framgångar för Ralph Perssons hundar

Ljusdal (JJ) Björnjägaren Ralph Persson har haft en framgångsrik jaktstart för sina plotthundar, både i Gävleborgs län och nu i Jämtlands län. Tre björnar har hittills skjutits för hundarna.

Ralph Persson har med sig sin kamrat Darrel Jonet från Iron River, USA som han köpt flera hundar av. De två senaste köpta hundarna Xena och RJ står också bakom den största björnen, en hanne på 211 kilo som Fredrik Ängh, Alfta sköt i lördags på Alfta södra jaktvårdsområde efter en spännande jakt med 4,5 timmars gångstånd.

Darrel Jonet, Ralph Persson och Fredrik Ängh med en björnhanne  på 211 kg. De två plotthundarna Xena och RJ (Ruger Junior) stod för  hundjobbet.
I går lyckades dessutom Fredrik Ängh skjuta ytterligare en björn för Ralphs hundar i Sörviken, Jämtland. Grannlagets hundar hade drivit över en björn på Ralphs jaktmark och därför fortsatte hans jaktlag jakten med egna RJ och Alabama.

– Vi visste att det var en stor björn men när det väl small i Fredriks pass var det en 95 kilos hona som låg där. Hundarna måste bytt björn på vägen, säger han.

– I dag ska hundarna få vila. De är rätt trötta efter ett par intensiva björnjaktsdagar.

Honan på 95 kilo som föll i Sörviken, Hammerdal kommun.
AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser