Fotograferade björn som jagade älg längs vägen

HARADS(JJ). Tomas Harju lyckades ta en unik bild av en björn som jagar en älg mitt på vägen. - Jag har aldrig sett något liknande, säger Tomas Harju till Norrbottens-Kuriren.

Varje dag pendlar han från Harads till Boden. Och vilda djur är det många bilister som får se, men Tomas Harjus upplevelse var nästan osannolik. 

På onsdagsmorgonen åkte han som vanligt till jobbet, några kilometer söder om Harads fick han se björnen som jagade en fjolårskalv på vägen. 
– Först trodde jag att det var två älgar. Sedan såg jag att det ju var en björn, berättar Harju som följde efter med bilen en bra bit. 

Efter ett tag sprang både djuren in i skogen åt var sitt håll. Den här gången klarade sig älgen. 
– Ja, man kan säga att jag har varit livräddare så här på morgonen, säger Thomas Harju. 

Tack vare sin mobilkamera  kunde han dokumentera händelsen.
– Men det tog en stund innan jag fick fram telefonen och kunde fota, jag var alldeles darrig. 
Du kan se den fantastiska bilden på tidningen Norrbottens-Kurirens hemsida.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser