Förvaltningsrätten stoppar inte lodjursjakten

Luleå (JJ) Lodjursjakten i det mellersta rovdjursförvaltningsområdet överklagades av både miljö- och jägarorganisationer men det ursprungliga beslutet kvarstår.

Förvaltningsrätten avslog samtliga överklaganden av lodjursjakten i mellersta Sverige. Foto: Istock

Förvaltningsrätten i Luleå har meddelat dom i sju mål som gäller licensjakt efter lodjur i Uppsala, Gävleborg, Dalarna, Västmanland, Örebro, Västra Götaland och Värmlands län.

Såväl naturskyddsföreningar som jägarförbund har överklagat vissa – och i ett fall samtliga – länsstyrelsers beslut.

Förvaltningsrätten har nu avslagit samtliga överklaganden. Det innebär att länsstyrelsernas beslut består och att licensjakt tillåts inom vissa särskilt angivna områden under perioden 1 mars 2017 – 31 mars 2017.

Rätten har bedömt att länsstyrelserna haft fog för sina beslut och att det saknas skäl att ändra eller upphäva något av de överklagade besluten.

Domarna kan komma att överklagas till Kammarrätten i Sundsvall rapporterar Sveriges domstolar i ett pressmeddelande.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser