Förvaltningsrätten stödjer beslut om skyddsjakt på varg

Sollefteå(JJ) Förvaltningsrätten stödjer Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakt på Junselevargen, med hane. Beslutet fattades i går.

Det var i februari som Naturvårdsverket fattade beslutet. Naturvårdsorganisationer överklagade beslutet, bland annat eftersom man menade att det inte handlade om några allvarliga skador.  

Förvaltningsrätten har nu tagit beslut och går alltså på Naturvårdsverkets linje.
 – Jag är mycket förvånad. Jag kan inte tänka mig annat än att vi kommer att överklaga domen till Kammarrätten i Stockholm, säger Jakob Norstedt-Moberg, som med Svenska Rovdjursföreningen krävt ett stopp på jakten, till allehanda.se. 

Dock gick tiden för den beslutade skyddsjakten ut den 10 mars.
Det här rapporterar allehanda.se

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser