Förvaltningsrätten avslår överklagan

Hudiksvall(JJ) Förvaltningsrätten avslår en överklagan från ett dödsbo, gällande ett beslut från polisen om att lösa in skjutvapen i dödsboet.

Det handlar om tre vapen som dödsboet ville ha längre tid på sig för att kunna ordna en överlåtelse för. Man hänvisade både till en arvstvist och problem med regisstreringssystemet för vapenlicenser.

Polisen menar att de fattat rätt beslut och att handläggningstiden inte haft någon betydelse.
Förvaltningsrätten pekar på att vapnen ska överlåtas inom ett år, efter ett dödsfall, och att detta inte gjorts.
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser