Förvaltningsrätten avslår överklagan

Hudiksvall(JJ) Förvaltningsrätten avslår en överklagan från ett dödsbo, gällande ett beslut från polisen om att lösa in skjutvapen i dödsboet.

Det handlar om tre vapen som dödsboet ville ha längre tid på sig för att kunna ordna en överlåtelse för. Man hänvisade både till en arvstvist och problem med regisstreringssystemet för vapenlicenser.

Polisen menar att de fattat rätt beslut och att handläggningstiden inte haft någon betydelse.
Förvaltningsrätten pekar på att vapnen ska överlåtas inom ett år, efter ett dödsfall, och att detta inte gjorts.
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser