Förundersökning mot vargskytt läggs ned

HASSELFORS(JJ). Förundersökningen om ett misstänkt jaktbrott i Hasselfors läggs ned. Det var under licensjakten på varg som det sköts mot två vargar inom loppet av en timme, trots att det bara återstod en varg kvar att skjuta i Hasselforsreviret. Den jägare som då sköt ihjäl en varg misstänktes för grovt jaktbrott.

Jakten skulle avbrutits så fort den sista vargen fällts, men det sköts ändå mot två vargar. En varg blev först påskjuten och den försvann, den andra vargen dödades direkt en stund därefter. 

Den jägare som fällde vargen blev alltså misstänkt för grovt jaktbrott. Men nu har åklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen.
– Man trodde att det bara fanns en varg i området. Därför trodde den misstänkte att det var den redan påskjutne vargen som han sköt mot. Man har ju en skyldighet att fullfölja själva avlivningen, så att säga, säger åklagare Aina Alhem till Karlskoga Kuriren.

Det rörde sig visserligen om en annan varg som fälldes, men åklagaren kan inte se att det handlar om uppsåt eller straffbar oaktsamhet från skyttens sida. Dessutom har jägarens berättelse styrkts av uppgifter från andra personer. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser