Fortsatta vargattacker utanför Edsbyn

Vargar fortsätter att attackera och döda jakthundar utanför Edsbyn. I helgen blev en stövare dödad och en annan svårt riven.

I söndags morse förlorade Klas Adolfsson sin stövare i samband med rävjakt vid Loftsjön, nordväst om Edsbyn. Ytterligare en stövare blev senare på dagen angripen av varg i närområdet. Men den klarade sig med riv- och bitskador.När Klas Adolfsson upptäckte att hunden inte längre drev och var stilla på samma ställe pejlade han in hunden tillsammans med en jaktkamrat. När de hittade pejlhalsbandet utan hund förstod de att något allvarligt hänt, efter ytterligare en timmes letande hittade de den vargrivna stövaren ett hundratal meter bort.– Det är fruktansvärt, myndigheterna håller på att ställa till det så att det inte går att jaga längre, sade Klas Adolfsson, bedrövat.Besiktningsman Sture Nordlund kunde konstatera att stövaren dödats av varg. Vargar som troligen tillhör det så kallade Voxna-reviret där en föryngring gått fram i vår.Förra året blev fyra jakthundar dödade av vargar och två skadade i Ovanåker-Bollnäs-området, enligt Sture Nordlund.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser