Fortsatta tekniska problem med NatureIT

Östersund (JJ) De tekniska problemen med applikationen NatureIT är inte lösta av leverantören Cybercom. Detta gör att vi inte öppnar systemet i morgon torsdag då vi inte kan garantera att det kommer att fungera. I ett pressmeddelande skriver Länsstyrelsen att man beklagar detta.

Länsstyrelsen har de senaste dagarna haft täta kontakter med systemutvecklare och ledning på företaget i syfte att lösa problemen.  Trots detta har inte problemen lösts och nu ska företaget testköra systemet.    Länsstyrelsen väljer därför att inte öppna applikationen på torsdagen, vilket har varit vår förhoppning.   

– Vi beklagar att detta har hänt. Nu är det extra viktigt att systemet fungerar när det startar, så därför väljer vi att vänta ytterligare, säger Helena Eriksson, enhetschef på Naturvårdsenheten.   

Länsstyrelsen vill särskilt påpeka att de som lyckades köpa jakttillstånd på applikationen innan den stängde, och fått ett kvitto med ordernummer samt tillstånd, kommer att få behålla detta och jaga de bokade dagarna.   

Länsstyrelsen kommer att gå ut med mer information på hemsidan i morgon torsdag.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser