Fortsatta sabotage av jakttorn

Östersund (JJ) Återigen har jakttorn sågats ned i Jämtland. I fredags upptäckte jägare på Frösön att tre av jaktlagets torn sågats i småbitar.

Sabotagen mot jakttorn är allvarligt och kan äventyra säkerheten vid jakt. Carl-Johan Winblad har anmält sabotaget till polisen och sedan tidigare har ett tio-tal torn sågats ned i Östersundstrakten.

– Vi tillverkar ju jakttornen för att kunna bedriva säker jakt på en mark som används frekvent av allmänheten. Sådana här handlingar kommer ju aldrig att stoppa jakten i sig utan bara göra den mindre säker, säger Carl-Johan Winblad, till Östersunds-Posten.

– Om man inte förstår varför jakten behövs eller har synpunkter på hur vi bedriver den, så är det bättre att kontakta oss för diskussion än att göra såhär, säger han och hoppas att de tre nya brottsplatserna kan hjälpa polisen att ringa in den eller de som ligger bakom vågen av jakttornssabotage.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig om man sett något misstänkt.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser