Fortsatta sabotage av jakttorn

Östersund (JJ) Återigen har jakttorn sågats ned i Jämtland. I fredags upptäckte jägare på Frösön att tre av jaktlagets torn sågats i småbitar.

Sabotagen mot jakttorn är allvarligt och kan äventyra säkerheten vid jakt. Carl-Johan Winblad har anmält sabotaget till polisen och sedan tidigare har ett tio-tal torn sågats ned i Östersundstrakten.

– Vi tillverkar ju jakttornen för att kunna bedriva säker jakt på en mark som används frekvent av allmänheten. Sådana här handlingar kommer ju aldrig att stoppa jakten i sig utan bara göra den mindre säker, säger Carl-Johan Winblad, till Östersunds-Posten.

– Om man inte förstår varför jakten behövs eller har synpunkter på hur vi bedriver den, så är det bättre att kontakta oss för diskussion än att göra såhär, säger han och hoppas att de tre nya brottsplatserna kan hjälpa polisen att ringa in den eller de som ligger bakom vågen av jakttornssabotage.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig om man sett något misstänkt.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser