Fortsatta loattacker i Västra Götaland

Borås (JJ) Gårdagens beslut om licensjakt på lodjur i delar av Västra Götaland är välkommet. Samtidigt som beslutets togs dödades ytterligare tre får av lodjur i området.

I det gulmarkerade området kommer licensjakten att bedrivas i mars 2017.

Licensjakten kommer att bedrivas från den första mars till den 31 mars. Sedan tidigare har länsstyrelsen godkänt skyddsjakt men på grund av bristande snöförhållanden har jakten varit resultatlös.

Hittills i år har 58 får dödats i området och varje vecka dödas flertalet får.  Licensjakten kommer att få bedrivas i kommunerna; Bollebygd, Borås, Marks och del av Ulricehamns kommuner.

Totalt får åtta lodjur fällas under licensjakten.

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser