Fortsatta loattacker i Västra Götaland

Borås (JJ) Gårdagens beslut om licensjakt på lodjur i delar av Västra Götaland är välkommet. Samtidigt som beslutets togs dödades ytterligare tre får av lodjur i området.

I det gulmarkerade området kommer licensjakten att bedrivas i mars 2017.

Licensjakten kommer att bedrivas från den första mars till den 31 mars. Sedan tidigare har länsstyrelsen godkänt skyddsjakt men på grund av bristande snöförhållanden har jakten varit resultatlös.

Hittills i år har 58 får dödats i området och varje vecka dödas flertalet får.  Licensjakten kommer att få bedrivas i kommunerna; Bollebygd, Borås, Marks och del av Ulricehamns kommuner.

Totalt får åtta lodjur fällas under licensjakten.

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser