Fortsatta loattacker i Boråsområdet

Borås (JJ) Snart har ett 100-tal får dödats av lodjur i skogarna runt Borås och dess kranskommuner. Nu har lodjuren även hittat in i hjorthägn.

Snart har ett 100-tal får dödats av lodjur i Boråsområdet. Foto: Privat.

Under lång tid har fårägarna i Boråstrakten drabbats av ständiga lodjursattacker. Men trots skyddsjakt har man inte lyckats fälla något av de lodjur som specialiserat sig på tamdjur.

Snart har lodjuren dödat nära 100 får i det aktuella området. I går besiktigades två dödade får i Dalsjöfors och i ett dovhjortshägn i Äspered har flera lodjursattacker inträffat de senaste veckorna.

Skyddsjakten fortsätter, men det råder barmark i området och när licensjakten startar den 1 mars blir spårsnö avgörande om man ska lyckas. Totalt är åtta lodjur tilldelade och licensområdet anses som ett av landets lodjurstätaste.

Läs mer om lodjurssituationen i nästa nummer av Jaktjournalen.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser