Fortsatta loattacker i Boråsområdet

Borås (JJ) Snart har ett 100-tal får dödats av lodjur i skogarna runt Borås och dess kranskommuner. Nu har lodjuren även hittat in i hjorthägn.

Snart har ett 100-tal får dödats av lodjur i Boråsområdet. Foto: Privat.

Under lång tid har fårägarna i Boråstrakten drabbats av ständiga lodjursattacker. Men trots skyddsjakt har man inte lyckats fälla något av de lodjur som specialiserat sig på tamdjur.

Snart har lodjuren dödat nära 100 får i det aktuella området. I går besiktigades två dödade får i Dalsjöfors och i ett dovhjortshägn i Äspered har flera lodjursattacker inträffat de senaste veckorna.

Skyddsjakten fortsätter, men det råder barmark i området och när licensjakten startar den 1 mars blir spårsnö avgörande om man ska lyckas. Totalt är åtta lodjur tilldelade och licensområdet anses som ett av landets lodjurstätaste.

Läs mer om lodjurssituationen i nästa nummer av Jaktjournalen.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser