Fortsatta loattacker i Boråsområdet

Borås (JJ) Snart har ett 100-tal får dödats av lodjur i skogarna runt Borås och dess kranskommuner. Nu har lodjuren även hittat in i hjorthägn.

Snart har ett 100-tal får dödats av lodjur i Boråsområdet. Foto: Privat.

Under lång tid har fårägarna i Boråstrakten drabbats av ständiga lodjursattacker. Men trots skyddsjakt har man inte lyckats fälla något av de lodjur som specialiserat sig på tamdjur.

Snart har lodjuren dödat nära 100 får i det aktuella området. I går besiktigades två dödade får i Dalsjöfors och i ett dovhjortshägn i Äspered har flera lodjursattacker inträffat de senaste veckorna.

Skyddsjakten fortsätter, men det råder barmark i området och när licensjakten startar den 1 mars blir spårsnö avgörande om man ska lyckas. Totalt är åtta lodjur tilldelade och licensområdet anses som ett av landets lodjurstätaste.

Läs mer om lodjurssituationen i nästa nummer av Jaktjournalen.

 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser