Fortsatt utredning om järvjakt

Arjeplog (JJ) I april 2010 häktades två män på sannolika skäl misstänkta för grovt jaktbrott. Spåren tydde på att en järv förföljts och körts över. Där järvspåren slutade fanns också blod.

I november behandlade Luleå tingsrätt en begäran från männen om att beslaget av skotrarna skulle hävas. Tingsrätten nekade med förklaringen att det fanns blod från platsen från förföljelsen som kunde knytas till en av skotrarna. Dessutom hittades en järv, tidigt på sommaren i en sjö, och den har kunnat knytas till en av skotrarna.
Hovrätten gör bedömningen att terrängskotrarna som tagit i beslag skäligen kan antas har betydelse för utredning om brott och att det skäligen kan antas att skotrarna kan komma att förverkas.
Martin Lestander vid Arjeplogspolisen har handlagt det misstänkta jaktbrottet. Han väntar på provsvar från resterande undersökningar.
När de svaren kommer kan utredningen slutföras.Åtal skulle ha varit väckt senast den 14 januari 2011 men eftersom provsvaren dröjer kommer åklagare Christer B Jarlås vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål att begära förlängd tid för att väcka åtal, skriver Piteåtidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser