Fortsatt utredning om järvjakt

Arjeplog (JJ) I april 2010 häktades två män på sannolika skäl misstänkta för grovt jaktbrott. Spåren tydde på att en järv förföljts och körts över. Där järvspåren slutade fanns också blod.

I november behandlade Luleå tingsrätt en begäran från männen om att beslaget av skotrarna skulle hävas. Tingsrätten nekade med förklaringen att det fanns blod från platsen från förföljelsen som kunde knytas till en av skotrarna. Dessutom hittades en järv, tidigt på sommaren i en sjö, och den har kunnat knytas till en av skotrarna.
Hovrätten gör bedömningen att terrängskotrarna som tagit i beslag skäligen kan antas har betydelse för utredning om brott och att det skäligen kan antas att skotrarna kan komma att förverkas.
Martin Lestander vid Arjeplogspolisen har handlagt det misstänkta jaktbrottet. Han väntar på provsvar från resterande undersökningar.
När de svaren kommer kan utredningen slutföras.Åtal skulle ha varit väckt senast den 14 januari 2011 men eftersom provsvaren dröjer kommer åklagare Christer B Jarlås vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål att begära förlängd tid för att väcka åtal, skriver Piteåtidningen.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser