Fortsatt trög björnjakt på många håll

Kungsbacka (JJ) Strax för halv tolv nu på förmiddagen uppdaterade Statens Veterinärmedicinska Anstalt antalet fällda björnar hittills i årets licensjakt. Av en tilldelning på 226 har 68 rapporterats in.

Flest björnar har fällts Jämtlands län som delats upp i två huvudområden i likhet med tidigare år. Hittills har 22 björnar fällts i länet.

I Gävleborgs län går också björnjakten framåt. I fjol var den avlyst vid den här tiden. Än så länge har 21 av 37 björnar i det länet fällts.

I Norrbotten och Västernorrland går det rejält trögt och många vittnar om svår jakt på grund av värmen.

Se hela översikten på SVA:s hemsida över licensjakt på björn 2015>>

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser