Fortsatt stora betesskador på tall

Mellannorrland (JJ) Enligt Norrskog är betesskadorna på tall fortfarande oroväckande stora på flera håll i Mellannorrland, framför allt i västra Jämtland.

I stora delar av Mellannorrland ligger de färska skadorna på 6-14 procent av ungtallarna. Störst är skadorna i delar av Västra Jämtland där 23 procent av ungtallarna har färska skador. Räknar man in skador från tidigare år är 30-50 procent av ungtallarna älgbetade efter halva tiden i så kallad älgfarlig höjd.

– Efter 2013 års snövinter var skadorna oerhört höga överallt där det inventerades. Nu har vi haft två snälla vintrar på raken. Ändå är skadorna långt över vad som är rimligt. Det är illavarslande, säger Henrik Mårtensson, Skogschef på Persson Invest i ett pressmeddelande.

Betesskadorna har inventerats i Jämtland i älgförvaltningsområdena Strömsund -Sollefteå, Hammerdal -Ragunda, Västjämtland och Berg. I Västernorrland har områdena Älvarna och Örnsköldsvik  inventerats.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser