Fortsatt skyddsjakt på vargen i Kolsva

Västmanland (JJ) Det blir fortsatt skyddsjakt på en varg som jagar bland husen i samhället Kolsva.

En sällskapshund och minst en tamkatt har strukit med. Vargen lade ned katten på marken och morrade åt en elvaårig pojke den mötte. Sedan tog den upp katten igen och sprang till skogs.

Det fick länsstyrelsen att fatta beslut om skyddsjakt på eget initiativ. Men jakten, som är koncentrerad till området närmast samhället, förblev resultatlös första vändan.

Därför har länsstyrelsen nu beslutat att förlänga tillståndet att avliva vargen, till den 8 oktober. Dessutom utökas jaktområdet, så att vargen även får skjutas i byn Solmyra.

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser