Fortsatt skyddsjakt på vargen i Kolsva

Västmanland (JJ) Det blir fortsatt skyddsjakt på en varg som jagar bland husen i samhället Kolsva.

En sällskapshund och minst en tamkatt har strukit med. Vargen lade ned katten på marken och morrade åt en elvaårig pojke den mötte. Sedan tog den upp katten igen och sprang till skogs.

Det fick länsstyrelsen att fatta beslut om skyddsjakt på eget initiativ. Men jakten, som är koncentrerad till området närmast samhället, förblev resultatlös första vändan.

Därför har länsstyrelsen nu beslutat att förlänga tillståndet att avliva vargen, till den 8 oktober. Dessutom utökas jaktområdet, så att vargen även får skjutas i byn Solmyra.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser