Fortsatt skyddsjakt på vargen i Kolsva

Västmanland (JJ) Det blir fortsatt skyddsjakt på en varg som jagar bland husen i samhället Kolsva.

En sällskapshund och minst en tamkatt har strukit med. Vargen lade ned katten på marken och morrade åt en elvaårig pojke den mötte. Sedan tog den upp katten igen och sprang till skogs.

Det fick länsstyrelsen att fatta beslut om skyddsjakt på eget initiativ. Men jakten, som är koncentrerad till området närmast samhället, förblev resultatlös första vändan.

Därför har länsstyrelsen nu beslutat att förlänga tillståndet att avliva vargen, till den 8 oktober. Dessutom utökas jaktområdet, så att vargen även får skjutas i byn Solmyra.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser