Fortsatt skyddsjakt på varg

Mölnbo (JJ) Det är fortsatt fritt fram att skjuta varg i Sjundaområdet i Mölnbo. Det står klart efter nytt beslut från länsstyrelsen.

Skyddsjakten på varg i området påbörjades den 3 maj och Länsstyrelsen i Stockholms län bedömer nu att den bör fortsätta.

Ingen varg har hittills skjutits i området och länsstyrelsen skriver i ett pressmeddelande att det fortfarande finns risk att tama djur kommer till skada.

Jakten förlängs till den 30 juni, uppger SVT Södertälje.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser