Fortsatt debatt kring vargbeslut i Nordanstig

NORDANSTIG(JJ). Fortfarande kommer det in e-post till Nordanstig som handlar om kommunfullmäktiges beslut att verka för en vargfri kommun.

Kommunalrådet Stig Eng blir ständigt påmind om vargfrågan. Nyligen var det en taxichaufför utanför Stockholm som e-postade kommunen, han kan inte förstå kommunfullmäktiges beslut att verka för en vargfri kommun. 
Han påminner om att det finns sätt som är effektiva när det handlar om att skydda boskap från rovdjursangrepp. 

Alla de som skickar e-post till kommunen får ett standardsvar av Stig Eng. Svaret lyder: ” Jag har tagit del av dina synpunkter. Handlingar i ärendet finns tillgängliga på kommunens hemsida www.nordanstig.se.”

Det här uppger Hudiksvalls Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser