Fortsatt debatt kring vargbeslut i Nordanstig

NORDANSTIG(JJ). Fortfarande kommer det in e-post till Nordanstig som handlar om kommunfullmäktiges beslut att verka för en vargfri kommun.

Kommunalrådet Stig Eng blir ständigt påmind om vargfrågan. Nyligen var det en taxichaufför utanför Stockholm som e-postade kommunen, han kan inte förstå kommunfullmäktiges beslut att verka för en vargfri kommun. 
Han påminner om att det finns sätt som är effektiva när det handlar om att skydda boskap från rovdjursangrepp. 

Alla de som skickar e-post till kommunen får ett standardsvar av Stig Eng. Svaret lyder: ” Jag har tagit del av dina synpunkter. Handlingar i ärendet finns tillgängliga på kommunens hemsida www.nordanstig.se.”

Det här uppger Hudiksvalls Tidning.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser