Fortsatt björnjakt i Västerbotten

Umeå (JJ) Den 16 september blev den fjortonde och sist tillåtna björnen påskjuten i Sorsele nedanför odlingsgränsen i Västerbotten.

Björnen försvann efter skottet och man har inte lyckats hitta den. Jägare med hund har sökt i flera timmar utan att hitta blodspår eller andra tecken på att björnen skulle vara skadad.

Enligt Margareta Sjögren, jakthandläggare på länsstyrelsen i Västerbotten innebär det att det åter är öppet att jaga nedanför odlingsgränsen.

Av länets 22 tilldelade björnar har 18 fällts. En återstår att skjuta nedanför odlingsgränsen och tre finns kvar på tilldelningen ovanför odlingsgränsen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser