Försvunnen jägare återfunnen

Nyåker (JJ) En 71-årig jägare försvann i går eftermiddag men återfanns sent på kvällen, oskadd men nedkyld tillsammans med sin hund.

Mannen försvann under jakt utanför Nyåker, cirka fem mil väster om Umeå.

När han inte dök upp hemma ringde oroade anhöriga polisen, som påbörjade en sökinsats.

Strax före midnatt påträffade hundförarekipage jägaren och jakthunden i skogen. Jägaren var nedkyld och fördes till Umeå universitetssjukhus, rapporterar Folkbladet.

AKTUELLT

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser