Första vildsvinet fällt i Söderhamn

Söderhamn (JJ) Vildsvinen har kommit till Söderhamns kommun. En stor galt har skjutits i ett potatisland i Kyrkbyn. Det var det första vildsvinet någonsin att skjutas i kommunen.

På kort tid har vildsvin förstört fyra potatisland hos en bonde i Kyrkbyn.

– Det är beklagligt men kom inte som någon överraskning. I flera år har LRF pratat om att vildsvinen snart kommer hit upp och nu är det verklighet, säger Sven-Ulrich Ohlsson, ordförande för Lantbrukarnas riksförbund, LRF, i Söderhamn, till helahälsingland.se.

Fyra jägare satte sig på pass vid potatislanden och jägaren Mats Oremo fick syn på en galt som vägde 100 kilo som han kunde skjuta. Troligtvis finns det fler vildsvin i området. Jägarna tycker sig ha sett mindre spår som tyder på att det finns kultingar i området.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser