Uppdaterad: Första vargarna fällda

Gävleborg (JJ) Två vargar fälldes nyss i Blybergsreviret i Gävleborgs län. Kvar återstår nu fyra vargar på tilldelningen.

Nu på förmiddagen lyckades jägarna som jagar varg i Blybergsreviret i Gävleborgs län att fälla två vargar. Än så länge har länsstyrelsen inga uppgifter om vikt och kön, inte heller vart i reviret vargarna fälldes.

– Vi vet ytterst lite än så länge men jägare och besiktningsmän har haft kontakt. Som jag förstår fortsätter jägarna jakten. Det lät som om de hade fler vargar på kornet, säger Sara Sundin, rovdjurshandläggare.

Uppdaterad 15:26

En av de två fällda vargarna är nu besiktad. Det rör sig om en vargtik på 23 kilo.

Här kan du följa licensjakten>>

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser