Uppdaterad: Första vargarna fällda

Gävleborg (JJ) Två vargar fälldes nyss i Blybergsreviret i Gävleborgs län. Kvar återstår nu fyra vargar på tilldelningen.

Nu på förmiddagen lyckades jägarna som jagar varg i Blybergsreviret i Gävleborgs län att fälla två vargar. Än så länge har länsstyrelsen inga uppgifter om vikt och kön, inte heller vart i reviret vargarna fälldes.

– Vi vet ytterst lite än så länge men jägare och besiktningsmän har haft kontakt. Som jag förstår fortsätter jägarna jakten. Det lät som om de hade fler vargar på kornet, säger Sara Sundin, rovdjurshandläggare.

Uppdaterad 15:26

En av de två fällda vargarna är nu besiktad. Det rör sig om en vargtik på 23 kilo.

Här kan du följa licensjakten>>

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser