Uppdaterad: Första vargarna fällda

Gävleborg (JJ) Två vargar fälldes nyss i Blybergsreviret i Gävleborgs län. Kvar återstår nu fyra vargar på tilldelningen.

Nu på förmiddagen lyckades jägarna som jagar varg i Blybergsreviret i Gävleborgs län att fälla två vargar. Än så länge har länsstyrelsen inga uppgifter om vikt och kön, inte heller vart i reviret vargarna fälldes.

– Vi vet ytterst lite än så länge men jägare och besiktningsmän har haft kontakt. Som jag förstår fortsätter jägarna jakten. Det lät som om de hade fler vargar på kornet, säger Sara Sundin, rovdjurshandläggare.

Uppdaterad 15:26

En av de två fällda vargarna är nu besiktad. Det rör sig om en vargtik på 23 kilo.

Här kan du följa licensjakten>>

 

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser