Uppdaterad: Första vargarna fällda

Gävleborg (JJ) Två vargar fälldes nyss i Blybergsreviret i Gävleborgs län. Kvar återstår nu fyra vargar på tilldelningen.

Nu på förmiddagen lyckades jägarna som jagar varg i Blybergsreviret i Gävleborgs län att fälla två vargar. Än så länge har länsstyrelsen inga uppgifter om vikt och kön, inte heller vart i reviret vargarna fälldes.

– Vi vet ytterst lite än så länge men jägare och besiktningsmän har haft kontakt. Som jag förstår fortsätter jägarna jakten. Det lät som om de hade fler vargar på kornet, säger Sara Sundin, rovdjurshandläggare.

Uppdaterad 15:26

En av de två fällda vargarna är nu besiktad. Det rör sig om en vargtik på 23 kilo.

Här kan du följa licensjakten>>

 

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser