Första provdagen på Har-SM över

Harsa (JJ) Klockan tre nu på eftermiddagen blåstes första provdagen i årets upplaga av Har-SM av. Fortfarande är det ett öppet kort om vem som kommer gå segrande ur mästerskapet.

Baljåsens Nemo, en av de deltagande stövarna på årets Har-SM.

De tio deltagande stövarna släpptes klockan åtta i morse. På flera provrutor var det frost och temperaturen låg på en eller ett par plusgrader.

Alla hundar har haft upptag men vilka som gått till pris får vi veta först efter kollegiet nu i eftermiddag. Då blir domarnas utlåtanden och poäng offentliga.

Jaktjournalen uppdaterar med dagens resultat så fort vi får dem av Gävleborgs stövarklubb. Håll utkik på SM-sida.

Imorgon klockan åtta startar andra och sista dagen i Har-SM 2016. Då kommer årets vinnare koras.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser