Uppdaterad: Första provdagen avslutad

Gotland (JJ) Första provdagen på årets Räv-SM är över och det är otroligt jämt i toppen. Tre hundar har samma poäng.

Drevräven som schillerstövaren Drevtorpets Challe jagade i dag.

Räv-SM fick en trist start i morse när flera bilar hade saboterats av jaktmotståndare. Men trots detta smolket i bägaren kunde tävlingen starta som planerat.

– Vi har kunnat se riktigt bra jobb ute på provmarkerna. Alla hundarna har fått sina chanser, säger Joakim Martinsson som bevakar tävlingen på plats för Jaktjournalens räkning.

Räv finns det gott om på Gotland och trots svåra förhållanden med kyla och torrt och hårt före fick alla elva deltagare upp räv under dagen. Flera gjorde riktigt fina prestationer och det blir spännande att se vad domarna kommer fram till senare i eftermiddag.

Under förmiddagen försökte jaktmotståndare störa provet men de lyckades inte med sitt uppsåt, annat än att irritera deltagare och arrangörer.

I morgon klockan åtta startar andra och avslutande provdagen. Joakim Martinsson forsätter bevaka på plats och vi liverapporterar naturligtvis också här på webben.

Sju av elva hundar har idag tagit förstapris och det är otroligt jämnt i toppen efter den första provdagen. Tre hundar har samma poäng.

Kolla in resultatlistan här>>

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser