Uppdaterad: Första provdagen avslutad

Gotland (JJ) Första provdagen på årets Räv-SM är över och det är otroligt jämt i toppen. Tre hundar har samma poäng.

Drevräven som schillerstövaren Drevtorpets Challe jagade i dag.

Räv-SM fick en trist start i morse när flera bilar hade saboterats av jaktmotståndare. Men trots detta smolket i bägaren kunde tävlingen starta som planerat.

– Vi har kunnat se riktigt bra jobb ute på provmarkerna. Alla hundarna har fått sina chanser, säger Joakim Martinsson som bevakar tävlingen på plats för Jaktjournalens räkning.

Räv finns det gott om på Gotland och trots svåra förhållanden med kyla och torrt och hårt före fick alla elva deltagare upp räv under dagen. Flera gjorde riktigt fina prestationer och det blir spännande att se vad domarna kommer fram till senare i eftermiddag.

Under förmiddagen försökte jaktmotståndare störa provet men de lyckades inte med sitt uppsåt, annat än att irritera deltagare och arrangörer.

I morgon klockan åtta startar andra och avslutande provdagen. Joakim Martinsson forsätter bevaka på plats och vi liverapporterar naturligtvis också här på webben.

Sju av elva hundar har idag tagit förstapris och det är otroligt jämnt i toppen efter den första provdagen. Tre hundar har samma poäng.

Kolla in resultatlistan här>>

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser