Uppdaterad: Första provdagen avslutad

Gotland (JJ) Första provdagen på årets Räv-SM är över och det är otroligt jämt i toppen. Tre hundar har samma poäng.

Drevräven som schillerstövaren Drevtorpets Challe jagade i dag.

Räv-SM fick en trist start i morse när flera bilar hade saboterats av jaktmotståndare. Men trots detta smolket i bägaren kunde tävlingen starta som planerat.

– Vi har kunnat se riktigt bra jobb ute på provmarkerna. Alla hundarna har fått sina chanser, säger Joakim Martinsson som bevakar tävlingen på plats för Jaktjournalens räkning.

Räv finns det gott om på Gotland och trots svåra förhållanden med kyla och torrt och hårt före fick alla elva deltagare upp räv under dagen. Flera gjorde riktigt fina prestationer och det blir spännande att se vad domarna kommer fram till senare i eftermiddag.

Under förmiddagen försökte jaktmotståndare störa provet men de lyckades inte med sitt uppsåt, annat än att irritera deltagare och arrangörer.

I morgon klockan åtta startar andra och avslutande provdagen. Joakim Martinsson forsätter bevaka på plats och vi liverapporterar naturligtvis också här på webben.

Sju av elva hundar har idag tagit förstapris och det är otroligt jämnt i toppen efter den första provdagen. Tre hundar har samma poäng.

Kolla in resultatlistan här>>

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser