Uppdaterad: Första provdagen avslutad

Gotland (JJ) Första provdagen på årets Räv-SM är över och det är otroligt jämt i toppen. Tre hundar har samma poäng.

Drevräven som schillerstövaren Drevtorpets Challe jagade i dag.

Räv-SM fick en trist start i morse när flera bilar hade saboterats av jaktmotståndare. Men trots detta smolket i bägaren kunde tävlingen starta som planerat.

– Vi har kunnat se riktigt bra jobb ute på provmarkerna. Alla hundarna har fått sina chanser, säger Joakim Martinsson som bevakar tävlingen på plats för Jaktjournalens räkning.

Räv finns det gott om på Gotland och trots svåra förhållanden med kyla och torrt och hårt före fick alla elva deltagare upp räv under dagen. Flera gjorde riktigt fina prestationer och det blir spännande att se vad domarna kommer fram till senare i eftermiddag.

Under förmiddagen försökte jaktmotståndare störa provet men de lyckades inte med sitt uppsåt, annat än att irritera deltagare och arrangörer.

I morgon klockan åtta startar andra och avslutande provdagen. Joakim Martinsson forsätter bevaka på plats och vi liverapporterar naturligtvis också här på webben.

Sju av elva hundar har idag tagit förstapris och det är otroligt jämnt i toppen efter den första provdagen. Tre hundar har samma poäng.

Kolla in resultatlistan här>>

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser