Första överklagan på vargjaktbeslut inkommet

Stockholm (JJ) I och med Högsta Förvaltningsdomstolens avgörande är Naturvårdsverkets vargjaktbeslut överklagningsbart. I dag kom första överklagan in till myndigheten.

Skrivelsen i Jaktförordningen om att Naturvårdsverket är högsta prövningsinstans gäller inte längre. De fem beslut som Naturvårdsverket fattat kring vargjakt är därför alla överklagningsbara. Enligt Gunilla Ewing Skotnicka, chef för Sektionen Art- och områdesskydd på Naturvårdsverket har hittills en överklagan av deras beslut inkommit från en privatperson.

– Vi ska sätta oss ner och skriva en skrivelse som vi sedan ska skicka ut till alla berörda parter som överklagade länsstyrelsernas beslut där de får kännedom att de också kan överklaga våra beslut, säger hon.

Naturvårdsverkets beslut om att vargjakt kan äga rum kan överklagas i tre veckor från beslutandedag.

Maria Falkevik, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Värmland misstänker att de som tidigare överklagat kommer göra det igen.

– Än så länge gäller beslutet och vi fortsätter att arbeta men förbereder oss på båda möjligheterna, säger hon.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser