Första gråhundsmästerskapet arrangeras i helgen

Lycksele (JJ) I morgon arrangerar Svenska Gråhundsklubben sitt första rasmästerskap. Åtta hundar från Sverige och en från vardera Finland och Norge kommer att göra upp om den prestigefyllda titeln i skogarna utanför Lycksele.

I kväll fredag klockan 18.00 lottas hundar, domare och provmarker. I morgon klockan 07.00 släpps hundarna och intresserade kan följa mästerskapet i direktsändning via gråhundklubbens hemsida eller via Tracker .se.Vid 19-tiden på lördagkväll planeras prisutdelning och då offentliggörs också resultatlistan.

Följande hundar deltar:

Vackerlidens Ivar, ägare Donald Engström, Norrfjärden.

Atle, ägare Michael Johansson, Lycksele.

Rävas HAOO Ari, ägare Pär Frank, Hudiksvall.

Koiravuoren Agda, ägare Nils Jonsson, Stugun.

Högvaktens Tarzan, ägare Erik o Charlotte Brodén, Sundborn.

Kolhagens Lirva, ägare Lars-Erik Backlund, Svärdsjö.

Böjeryds Akilles, ägare Christian Johansson, Broaryd.

Örnhallas Dimma, ägare Jan Arvidsson, Lidhult.

Gustav, ägare Tom Vala, Kviteseid, Norge.

Karpaasin Saara, ägare Erkki Anttila, Finland.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser