Första danska vargvalparna på 200 år

Danmark (JJ) De första vargvalparna på 200 år har konstaterats på danska Västjylland.

Det var sajten netnatur.dk som först rapporterade att statliga åtelkameror fotograferat  tre vargvalpar På tisdagsmorgonen publicerade samma sajt en film som kan visa upp till åtta valpar,

De har upptäckts i det område där myndigheterna tidigare spårat ett vuxet vargpar.

– Danskarna behöver inte vara rädda för vargen, eftersom det nu finns dokumenterade vargvalpar. Det gör vargen varken mer eller mindre problematisk, säger tillförordnade chefen för statliga miljöstyrelsen, Annette Samuelsen, till netnatur.dk.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser