Första björnspårprovet genomfört

Sveg (JJ) Svenska Plotthundsklubben har fått tillstånd att använda björndel vid spårprov och i helgen genomfördes det första officiella provet.

Ursus Rex, domare Jan-Olof Olsson och hundägare Anders Lindkvist efter genomfört spårprov.

Provet genomfördes i Björbo. Den första hunden som blev godkänd på officiellt viltspårprov med björndel blev Ursus Rex. Hunden ägs tillsammans av björnjägarna Jonathan, Henrik och Anders Lindkvist, Sveg.

Spårprovet med björndel är öppna för samtliga raser. I hösten kommer Svenska Plotthundsklubben också genomföra inofficiella löshundprov på frilevande björn. Förhoppningen är att det skall leda till att de första officiella löshundsproven kan starta nästa höst.

Mer info>>

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser