Första björnen i modern tid fälld i Hallen

HALLEN (JJ) Under söndagsmorgonen fälldes första björnen i modern tid i Hallen. Björnen var en hane på 230 kilo och sköts av Stig Albertsson från Mårdsunds jaktlag, rapporterar ltz.se.

I går hade fem jaktlag gått ihop för en gemensam jaktdag på björn i Hallen. Det gav resultat direkt. 

– Det är tack vare vårt samarbete jaktlagen emellan och två bra jakthundar, säger Stig Albertsson, till ltz.se.

Sammanlagt 14 jägare från Halabacken-, Brasta-, Mårdsund-, Våge- och Björes jaktlag deltog tillsammans med två hundförare och två duktiga hundar. Samarbetet var unikt i modern tid menar Kurt Öwre, jakledare i Mårdsunds jaktlag.

– Det här var första organiserade björnjakten i Hallen sedan i början av 1900-talet. Det här samarbetet har varit otroligt inspirerande. Samarbetet har tagit några år att få till eftersom alla markägare måste vara överens att upplåta marken, säger Kurt Öwre.

De två hundförarna Lari Mann och Anders Bodin, Härjedalen, kallades också in eftersom man i Hallen inte hade hundar specialiserade på björn.

Resultatet vart succé och efter bara en kort stund kunde björnen fällas med två skott.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser