Förslag på ny samförvaltning av högvilt

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket vill att älg och kronvilt samförvaltas. I dag har de därför lämnat in ett förslag till regeringen på hur förvaltningen bör se ut i framtiden.

Naturvårdsverket vill att kron och älg förvaltas ihop framöver.

Naturvårdsverkets utvärdering av kronviltsförvaltningen visade på brister i dess nuvarande form. Idag saknas bland annat information kring populationsstorlek på kronviltstammen, dess utbredning och skadebilden på skog och gröda

─ Det räcker inte med att göra mindre justeringar i nuvarande bestämmelser. Det behövs en mer omfattande förändring. Det finns flera fördelar med att förvalta kronhjort och älg tillsammans. Vårt förslag innebär att samma administrativa system och samma förvaltningsgrupper används. Fördelarna uppväger nackdelarna, säger Christer Pettersson, handläggare på Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Läs mer om förlaget här>>

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser