Forskning hotas av hungriga rådjur

ALNARP(JJ). Hungriga rådjur kan äventyra forskningen på Alnarp, djuren tar sig in på försöksfält med salix och skadar plantorna. Detta har gjort att Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Alnarp har ansökt om skyddsjakt på rådjur hos länsstyrelsen.

Rådjuren äter topparna och dessutom fejar de hornen på plantorna. På SLU menar man att hela försöket kan äventyras om det inte blir ett slut på de skador som rådjuren orsakar. 
Under veckan väntas länsstyrelsen ta ett beslut i ärendet.
Det här rapporterar Skånska Dagbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser