Forskare vill filma björnmåltider

Umeå (JJ) Forskare vid Skandinaviska björnprojektet vill i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet i Umeå och Institutt for Naturforvaltning i Norge, sätta upp kameror i skogarna i Orsa finnmark för att studera hur björnar äter på utlagd mat.

Jägarna har länge krävt att åteljakten som förbjöds 2001 ska återinföras. Med hjälp av kameror vill forskarna få kunskaper hur björnar beter sig vid åtlar.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser