Forshaga-Akademin segrade i Jakt-SM

Forshaga (JJ) ForshagaAkademin tog med eleverna Erik Rumler och Samuel Persson storslam i onsdagens och torsdagens nationella Jakt-SM, då ett 20-tal elever från Sveriges jaktgymnasier gjorde upp.

Deltagarna tävlade  i bland annat skytte, fällkunskap, jaktjuridik och jaktetik. Erik Rumler tog hem förstaplatsen i den individuella tävlingen, hela 40 poäng före tvåan.  

När Eriks resultat slogs ihop med klasskompisen Samuels stod det också klart att de tillsammans tagit hem förstaplatsen i lagtävlingen, skriver Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser