Försäljningen av Jägarölen stoppas

Göteborg (JJ) Tyska Jägermeister har vunnit striden om varumärkesintrång. Och nu tvingas Grebbestads Bryggeri i Bohuslän att dra tillbaka ölen från Systembolaget.
Jägermeister hävdar att namnet Jägaröl är ett varumärkesintrång. Nu väljer bryggeriet att stoppa försäljningen.

Frågan väcktes redan i fjol när ölet lanserades av Grebbestads Bryggeri och Magnus Jensen, Billdal, björnjägare och ordförande i Svenska Laikaklubben.

Tyska Jägermeister hävdar varumärkesintrång och trots att Patens och registreringsverket godkänt namnet Jägaröl har man nu ändrat sig.

– Vi tvingas dra tillbaka ölet sedan Patens och registreringsverket sagt att det är ett varumärkesintrång. Det är märkligt att en myndighet kan blanda ihop Jägermeister och Jägaröl. Det är två helt olika innehåll och två olika språk, säger Ola Jonsson, VD vid Grebbestads Bryggeri.

– Vi är ett litet mikrobryggeri och Jägarmeister är stora och har anlitat en av de största advokatfirmorna, så vi vågar inte annat än att backa undan, säger Jonsson till Göteborgs-Posten.

Jägaröl har fram till i helgen funnits på Systembolagets beställningslista och har blivit populärt bland jägarna. Nu tvingas man ta tillbaka ölen och hälla ut den, om man inte hittar ett nytt namn snabbt och kan byta etiketter.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser