Försäljningen av Jägarölen stoppas

Göteborg (JJ) Tyska Jägermeister har vunnit striden om varumärkesintrång. Och nu tvingas Grebbestads Bryggeri i Bohuslän att dra tillbaka ölen från Systembolaget.
Jägermeister hävdar att namnet Jägaröl är ett varumärkesintrång. Nu väljer bryggeriet att stoppa försäljningen.

Frågan väcktes redan i fjol när ölet lanserades av Grebbestads Bryggeri och Magnus Jensen, Billdal, björnjägare och ordförande i Svenska Laikaklubben.

Tyska Jägermeister hävdar varumärkesintrång och trots att Patens och registreringsverket godkänt namnet Jägaröl har man nu ändrat sig.

– Vi tvingas dra tillbaka ölet sedan Patens och registreringsverket sagt att det är ett varumärkesintrång. Det är märkligt att en myndighet kan blanda ihop Jägermeister och Jägaröl. Det är två helt olika innehåll och två olika språk, säger Ola Jonsson, VD vid Grebbestads Bryggeri.

– Vi är ett litet mikrobryggeri och Jägarmeister är stora och har anlitat en av de största advokatfirmorna, så vi vågar inte annat än att backa undan, säger Jonsson till Göteborgs-Posten.

Jägaröl har fram till i helgen funnits på Systembolagets beställningslista och har blivit populärt bland jägarna. Nu tvingas man ta tillbaka ölen och hälla ut den, om man inte hittar ett nytt namn snabbt och kan byta etiketter.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser