Förlängd skyddsjakt på varg i Sörmland

Sörmland (JJ) Länsstyrelsen i Stockholm har beslutat att förlänga skyddsjakten på varg inom det så kallade Sjundareviret och ska nu pågå fram till den 30 november.

Vargarna i Sjundareviret är skygga. Nu förlängs skyddsjakten.

Redan den 3 maj beslutade länsstyrelsen att skyddsjakt skulle införas. Men ännu har ingen varg fällts. Våren 2015 föddes en vargkull i Sjundareviret och under en längre tid har ett flertal vargattacker på fårbesättningar gjorts på bland annat Molstabergs gård. Så sent som den 20 augusti inträffade den senaste vargattacken på gården.

Länsstyrelsen vill förlänga skyddsjakten till den 30 november då man sett att förstärka stängsel inte ger någon garanti mot nya vargangrepp.

Skyddsjägarna får inte använda hund eller mörkersikten och det gör jakten mycket svår, men jaktledaren hoppas på en ändring. Vargarna rör sig i mörkret och med dagens villkor är skyddsjakten en nästan omöjlig uppgift.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Annonser