Förlängd skyddsjakt på Järbovargen

Järbo (JJ) Skyddsjakten på den så kallade Järbovargen har än så länge varit resultatlös. Därför väljer nu länsstyrelsen att förlänga jakttiden.

Skyddsjakten på Järbovargen har visat sig vara svår att lyckas med. Detta delvis beroende på de relger som omgärdar jakten. Man får bland annat inte genskjuta eller förfölja vargen enligt länsstyrelsens beslut.

– Med de regler som länsstyrelsen sätter upp är det nästan omöjligt att skjuta en varg, säger Per Mellström, representat för Jägareförbundet Gävleborg, till Arbetarbladet.

Länsstyrelsen har dock valt att förlänga jakten och jägarna i området har nu istället fram till 16 december på sig att nedlägga vargen.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser