Förlängd skyddsjakt på Järbovargen

Järbo (JJ) Skyddsjakten på den så kallade Järbovargen har än så länge varit resultatlös. Därför väljer nu länsstyrelsen att förlänga jakttiden.

Skyddsjakten på Järbovargen har visat sig vara svår att lyckas med. Detta delvis beroende på de relger som omgärdar jakten. Man får bland annat inte genskjuta eller förfölja vargen enligt länsstyrelsens beslut.

– Med de regler som länsstyrelsen sätter upp är det nästan omöjligt att skjuta en varg, säger Per Mellström, representat för Jägareförbundet Gävleborg, till Arbetarbladet.

Länsstyrelsen har dock valt att förlänga jakten och jägarna i området har nu istället fram till 16 december på sig att nedlägga vargen.

AKTUELLT

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Rovdjur hindrar renar att följa växtligheten

Kungsbacka (JJ) Sveriges Lantbruksuniversitet rapporterar om ett nytt forskningsprojekt som visar problemen renar har att följa växtligheten i områden med hög rovdjursnärvaro. Renarna kan inte "surfa på den gröna vågen" när de rör sig från fjäll till kustlandskap, visar GPS-data.

Annonser